Со антикризните мерки граѓаните месечно заштедуваат по 300 денари за нафта, велат од Владата

Резултатите од антикризните мерки на Владата се видливи во континуитет. Поради владините одлуки со кои се намали акцизата и ДДВ за нафтени деривати, се амортизираа ценовните...

Прогноза на ОЕЦД: Светската економија оваа година ќе закрепне од пандемиската криза

Светската економија оваа година ќе закрепне од пандемиската криза, предвиде денеска Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД), но оттаму воедно предупредуваат дека оптимистичката перспектива може...