Како да се заштити симболот на Илинденското востание во Крушево: Полски експерти подготвуваат проект

Експерти од Полска, со светско искуство, може да го решат долгорочниот проблем со витражот на „Македониумот“ во Крушево, симболот на Илинденското востание. Со години се работи...

„Развој на авантуристички туризам“, соработка помеѓу Крушево и Елбасан

Градоначалникот на општина Крушево, Томе Христоски го потпиша договорот за проектот „Крушево и Елбасан – препознатлива прекугранична туристичка дестинација“ вреден 744 илјади евра. Проектот опфаќа изградба...

Заев од Крушево: Општините беа во долгови до гуша, ги раздолживме со 50 милиони евра-Лукаревска и Спасовски во Тетово и Куманово

Четири години СДСМ ја предводи Владата и најголем дел од општините, тоа се четири години на успеси на локално, на централно и на меѓународно ниво, порача...

Стартуваше „Озон Крушево опен”: Над 50 параглајдеристи ќе го освојуваат крушевското небо

По една година пауза поради Ковид пандемијата, Крушево повторно е домаќин на меѓународен натпревар „Озон Крушево опен”. Натпреварот на кој учествуваат над 50 учесници од цела...

Манифестацијата „10 Дена Крушевска Република“ со бројни настани

По повод 118-годишнината од Илинденското востание, традиционалните научно-културни средби „10 Дена Крушевска Република“ од 1 до 10 август ќе понудат повеќе настани, информираат од крушевската локална...