Нова уредба на талибанците: Бутиците во Авганистан да ги „обезглават“ куклите во излозите

Талибанските власти во западната авганистанска провинција Херат им наредија на продавниците за облека да ги отстранат главите од куклите од излозите, тврдејќи дека се антиисламски. Провинцискиот...