Ангеловска за НоваТВ: Постојат алатки да ја проверите интернет продавницата пред да нарачате онлајн

Со купувањето од нерегистрираните интернет трговци граѓаните треба да се свесни дека немаат никаква гаранција и заштита, вели во интервју за НоваТВ, претседателката на Асоцијацијата за...

Граѓаните се жалат на измами при купување на социјалните мрежи, казни за интернет измами нема

Ковид пандемијата ги смени навиките за купување кај граѓаните. Сè почесто се купува онлајн преку социјалните мрежи кои се преплавени со евтини понуди за облека, апарати...