Квартален рекорд: „Мајкрософт“ со нето профит од преку 20 милијарди долари за периодот јули-септември

За првпат досега, „Мајкрософт“ оствари квартален профит од над 20 милијарди долари, при што приходите на компанијата се зголемија за 22 отсто, надминувајќи ги очекувањата на...