И Германија ни даде Поддршка, само ВМРО-ДПМНЕ и Левица останаа пречка на членството во ЕУ на Северна Македонија

По 21 година од потпишувањето на Договорот за стабилизација и асоцијација со ЕУ и 17 години од добивањето на кандидатски статус, Северна Македонија ги започна преговорите...

Скопје блокирано, магливо и непроодно

Приватните скопски превозници утрово се повторно на протест, и најавуваат дека блокадите ќе траат се до исполнување на нивните барања. Автобусите на приватните превозници од „Слобода...