6.000 луѓе го дочекаа изгрејсонцето на јунската долгоденица на Стоунхенџ

Илјадници „друиди”, „пагани” и „нововремци” (NewAgeists), на славниот британски Стоунхенџ ја дочекаа летната долгоденица, односно најдолгиот ден во годината на северната Земјина хемисфера. Полицијата во Вилтшир соопшти дека...