Пресликување на украинското сценарио: Се случува ли втор „Мајдан“ во Белорусија?

Поранешните активисти од украинскиот Мајдан се солидаризираат со демонстрантите во Белорусија. Дали протестите во Киев пред шест години можат да бидат модел за сегашните во Минск?