Од копачки до јавање коњи: Мајкл Овен стана џокеј

Поранешниот англиски фудбалски репрезентативец и носител на „Златната топка“ од 2001 година се пронајде во ново хоби. Кариерата ја заврши во 2013 година во екипата на Стоук, по повлекувањето од зелените терени е повремено ангажиран како аналитичар во емисии посветени на Премиерлигата, а според пишувањата во англиските медиуми негова нова страст се коњите. Неодамна дебитира како џокеј во хуманитарна трка во Ескот во која со грлото „Калдер Принс“ го освои второто место