Кинески медиуми: Медиуми или пропагандисти?

Кинеските државни медиуми сакаат светот за нив да мисли дека се независни и кредибилни, но тие не се тоа. Многу од нив ја шират пропагандата на кинеската Комунистичка партија (ККП), а нивните вработени всушност работат за ККП, е заклучок на државниот секретар на САД, Мајкл Помпео