Ѓорѓиев: Повикот за вонредна средба за Гоце Делчев го доживеав како повик за двобој

Македонските членови во заедничката комисија за историја го одбија предлогот од Бугарија кон крајот на август да се одржи вонредна средба за Гоце Делчев, пред состанокот...