(Видео) Северна Македонија и Турција продолжуваат со одлична билатерална и економска соработка – средба Ковачевски-Ердоган во Истанбул

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски денеска во Истанбул оствари средба со претседателот на Република Турција Реџеп Таип Ердоган. На средбата, на која...

Бектеши-Донмез: Ќе се зголемува соработката во енергетиката помеѓу Северна Македонија и Турција

Северна Македонија и Турција ќе потпишат меморандум за соработка во областа на енергетиката што ќе придонесе за зголемување на соработката помеѓу двете земји, размена на искуства...