Во ИСИС активно се борат 15 македонски државјани

Неофицијално вкупниот број на лица кои заминале во Сирија, се вратиле, биле логистика, идеолози или загинале е 156. Од нив повратници се  83, во затвор во Турција има е лица, во македонските затвори 23, а 57 се на слобода

МНР: Меѓу загинатите и повредените во Лас Вегас нема наши државјани

Македонското Министерство за надворешни работи информира дека согласно досегашните информации од дипломатско-конзуларните претсвавништва низ САД, нема пријави за загинати или повредени граѓани на Република Македонија во...