Шпанската министерка за одбрана: Испративме воени бродови во Медитеранот и во Црното Море, размислуваме за авиони

Шпанија испрати воени бродови како придружба на поморските сили на НАТО во Средоземното Море и во Црното Море, додека тензиите во регионот се зголемуваат поради трупањето...