Маричиќ – Матуела: Почетокот на преговорите со ЕУ ќе дадe позитивен импулс во општеството

ЕУ перспективите на земјата и чекорите кои се преземаат во правосудството со цел зацврстување на правната држава беа теми на денешната средба на министерот за правда Бојан Маричиќ...

Заев и Маричиќ: Со прифатените амандмани на Изборниот законик обезбедивме дополнителни гаранции за локални избори според највисоки стандарди

Премиерот Зоран Заев и министерот за правда Бојан Маричиќ примија делегација на мисијата за следење на локалните избори на канцеларијата на ОБСЕ за демократски институции и...

Маричиќ: Со многу труд решаваме децениски проблеми во правосудството, резултатите доаѓаат!

Министерот за правда Бојан Маричиќ денес се обрати на дијалогот за јавни политики „Имплементација на Стратегијата за реформа на правосудниот сектор 2017-2022 година со Акциски план-до...

Маричиќ: Не бегаме од проблемите со човековите права и владеењето на правото, напротив сакаме да ги решиме

Секогаш кога како земја добиваме меѓународен извештај поврзан со човековите права, владеењето на правото, корупцијата или било која област, го гледаме како водич за тоа како...