Забрчанец: Отворен Балкан и Берлинскиот процес се комплементарни, треба да се поддржат сите иницијативи кои регионот го носат кон ЕУ

„Иницијативата Отворен Балкан има политичка основа и насока, а тоа е ЕУ. Политичката цел на Отворен Балкан е сите земји од Западен Балкан да станат членки...

ИНТЕРВЈУ Забрчанец: Импресивна е оценката од САД за „Отворен Балкан“, поддршката од граѓаните оди и до 85%

„Отворен Балкан“ во моментов е иницијатива со највисоко ниво на поддршка и препознаеност од страна на граѓаните и меѓу другото претставува и дополнителен придонес кон регионалната...

ИНТЕРВЈУ Забрчанец: Импресивна е оценката од САД за „Отворен Балкан“, поддршката од граѓаните оди и до 85%

„Отворен Балкан“ во моментов е иницијатива со највисоко ниво на поддршка и препознаеност од страна на граѓаните и меѓу другото претставува и дополнителен придонес кон регионалната...

Забрчанец: Во пандемија клучно е да сте први со точна информација, дезинформаторите да останат позади вас

„Успеавме да воспоставиме нов начин на комуникација со медиумите и мислам дека први во регионот организиравме онлајн конференции за печатот“, коментира Националниот координатор за стратегиски комуникации,...

Манчевски, Забрчанец и Царовска во самоизолација поради контакти со Зекири

Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Дамјан Манчевски, советникот за односи со јавност на претседателот на Владата, Марјан Забрчанец и вицепремирката за економски прашња, Мила...

Петровска: Партиите да истапат со програми и да не се служат со црна кампања

Ова го посочи дополнителната заменик-министерката за внатрешни работи во преодната Влада, Славјанка Петровска на дененешната панел-дискусија насловена „Слободни избори наспроти црна пропаганда“ во организација на ЦИВИЛ

Именувања: Маричиќ национален координатор за ЕУ, Забрчанец за стратегиски кому

Владата го именува Бојан Маричиќ за Национален координатор за интеграција во Европската Унија, Берлински процес и регионална соработка, а Марјан Забрчанец за Национален координатор за стратегиски...