Бислимовски: Граѓаните можат сами да си го отчитаат броилото и состојбата да ја пријават кај ЕВН

Собраниската Комисија за економски прашања трет ден го разгледува Предлог финасискиот план на РКЕ. „Сите апокалиптични сценарија и најави дека цената на електрична енергија за домаќинставата...

Владата со предлог за субвенции на цената на топлинската енергија: Од Буџетот – 80 отсто, Градот и општините – 20 отсто

Владата предлага да ја субвенционира цената на топлинската енергија за домаќинствата во Скопје во висина од 80 отсто, а останатите 20 проценти да ги покријат Градот...

РКЕ: Потрошувачите може да поднесат приговор за снабдувачот со топлинска енергија

По поплаките до снабдувачите, посочува Регулаторната комисија, екипи од снабдувачот мора да излезат на терен и да ја проверат фактичката состојба. Потрошувачите кои не добиле соодветна...

Шесте сета мерки даваат резултати: Економијата закрепнува, предизвик е енергетската криза

По речиси две години од почетокот на пандемијата на ковид-19, економијата во земјава полека закрепнува. Шестте пакети мерки кои беа донесени како поддршка за стопанството и...

Бислимовски: ЕВН дистрибуција побара 100 отсто повисока цена на струјата за покривање на загубите во системот

Пристигна првото барање за цената на електричната енергија доставено од ЕВН дистрибуција. Согласно нивното барање, пред сè, заради зголемени трошоци за набавка на загуби на електрична...

РКЕ: Грејната сезона може да почне и порано, ако температурата е 12 степени и помалку

Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) на Република Северна Македонија соопшти дека доколку прогнозата за средната надворешна температура е помала или еднаква на 12 степени целзиусови, грејната...

Најава од РКЕ: Следната недела ќе се знае за новите цени на струјата и на парното

Во текот на следната недела се очекува Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) да излезе со поконкретни информации за новите цени на струјата и на парното. Претседателот на...