Пливање: Ангеловски го собори Маленко, па Блажевски го урна Ангеловски

Државниот рекорд на 50 метри слободно во 25 метарски базени што повеќе од една деценија гласеше 23,54 секунди денеска најпрво падна на 23,43 секунди, а потоа и на 23,07 секунди на 13. СП во кратки базени во Онтарио, Канада