Маржата за трговија со струја ограничена на 10 отсто, крајниот снабдувач ќе наплаќа 20 наместо 50 отсто

На предлог на Министерството за економија, Владата на денешната седница донесе одлука за посебни услови според кои ќе се определува највисоката трговска маржа на пазарот со електрична...