Паралела: Тројно помалку масакри во мандатите на Клинтон и Буш за разлика од Обама и Трамп

Според податоци на порталот „Мадер Џонс“, за повеќе од две и пол годишното претседателствување на Трамп, во масовни пукотници низ земјата биле убиени 250 лица додека за време на двата мандата (осум години) на Обама загинале нешто повеќе од 300 лица. И бројот на трагични настани е драстично зголемен во владеењата на Трамп и на Обама. Од јанури во 2008 година досега во САД се случиле речиси 80 масовни пукотници или околу 55 повеќе за разлика од времето на администрациите на Клинтон и на Буш