Пендаровски: Дезинформациите можат да се силна закана за националната безбедност

Темата за медиумската писменост станува се поважна за граѓаните и демократијата, истакна претседателот Стево Пендаровски на регионалната конференција ‘Западен Балкан – ЕУ’. Тој кажа дека во...