„Тврдокорни“ најавија блокирање на аеродромот во Скопје

По отстранувањето на статуата на Александар Македонски од скопскиот аеродром, здружението „Тврдокорни“ најави нови протести, односно блокирање на Меѓународниот аеродром Скопје. „Александар Македонски во моментов си...

Името на аеродромот променето, ќе се менуваат и таблите на автопатот

Стапија на сила одлуките на Владата за преименување на автопатот Е-75 и аеродромот во Петровец. Тоа значи дека сообраќајните табли долж автопатот со името „Александар Македонски“...