Второ убиство на медиумски работник во Мексико: Застрелан фоторепортер пред неговиот дом во Тихуана

Мексикански фоторепортер почина, откако беше застрелан во главата пред неговата куќа во северниот пограничен град Тихуана, соопштија официјални лица. Тој е втор медиумски работник кој е...

Слика на Фрида Кало на аукција во Њујорк е продадена за рекордни 34,9 милиони долари

Нејзините дела исто така се одраз на нејзиниот болен однос со сопственото тело, инвалидитетот заради прележаната детска парализа и сериозните повреди по претрпената автобуска несреќа. Еден...