СЗО: Во Украина, 10 милиони луѓе можеби страдаат од ментално растројство

Претставникот на Светската здравствена организација во Украина, Јарно Хабихт денеска изјави дека 10 милиони луѓе, или околу една четвртина од населението на Украина, можеби страдаат од...