(ВИДЕО) Британскиот амбасадор Метју Лавсон положи испит по македонски јазик

Британскиот амбасадор во Скопје, Метју Лавсон, како што објави во видео порака на социјалните мрежи, доби сертификат за положен испит по македонски јазик. https://twitter.com/MatthewLawsonUK/status/1581948415277092864 „Одличен почеток...