Британскиот амбасадор во Скопје, Метју Лавсон, како што објави во видео порака на социјалните мрежи, доби сертификат за положен испит по македонски јазик.

https://twitter.com/MatthewLawsonUK/status/1581948415277092864

„Одличен почеток на неделата со сертификат за положен испит по македонски јазик. Ми претставува чест и задоволство што го учам овој прекрасен јазик“, вели во видео пораката британскиот амбасадор Лавсон.