Нова терапевтска метода: Со крвна плазма и озонотерапија против ковид-19

На Институтот за трансфузиона медицина за денеска е закажана првата екстракција на крвна плазма што ќе се користи за третман на овие пациенти. Станува збор за метода со која се озонира одредена количина на крв која се вади и потоа се враќа во циркулација во организмот