„Киненова“:Мето Јовановски е годинешен добитник на наградата за особен придонес во филмската уметност, постхумно наградени и Сабина Ајрула Тозија и Љупчо Тодоровски-Упа

Наградата за особен придонес во филмската уметност, која ја доделува МФФ „Киненова“ годинава му припадна на македонскиот актер Мето Јовановски. -Сите ние некојпат сме биле почетници...