Како црковните идеали се сведоа на станбени квадратни метри

Бурата што се крена во јавноста по најавата за изградба на три висококатници кај хотелот Холидеј ин, ја отвори повторно старата тема- за бизнис-духот на МПЦ, која овојпат, основа фирма со црковен призвук- „Обновители“ заедно со бизнисменот Зоран Антиќ, познат како ко-инвеститор на Сити мол, и кој имаше и бизнис релации со фирми блиски со Мијалков.