Од Тбилиси во Киев: Екс грузискиот претседател Саакашвили во Владата на Украина

Поранешниот грузиски претседател Михаил Саакашвили објави дека е повикан на функцијата вицепремиер на Украина и ќе биде задолжен за реформи. Саакашвили е еден од најпрепознатливите лидери...