Друштво на филмски работници: Манчевски врши атак на домашната кинематографија

Ургентното префрлување на рата за проекти и директна финансиска помош за независните филмски работници беше интервентно со цел да се помогне и одржи кревката македонска кинематографија...

Светски, а наш: „Врба“ на Милчо Манчевски премиерно прикажан на Римскиот филмски фестивал

Најавувајќи ја програмата, уметничкиот директор на Фестивалот, Антонио Монда, го опиша филмот на Манчевски како „прекрасен“. Тој додаде дека годинава Фестивалот е во знакот на жената: елегантен и стамен, поими кои реферираат и на „Врба“, кој говори за мајчинство, љубов и доверба