ЕУ тргна на руските олигарси-запленета јахтата на блискиот соработник на Путин, милијардерот Усманов

Германските власти запленија огромна јахта на милијардерот Алишер Усманов во бродоградилиштето во Унгарија, како дел од напорите на Европската унија да ги сузбие соработниците на Владимир...