Не земајте јод на своја рака, предупреди хрватското Министерство за здравство, по навалицата врз аптеките

Со оглед на актуелната криза поради агресијата и инвазијата на Украина, разбирлива е одредена загриженост на граѓаните, но треба да се нагласи дека стручните служби се...

Матичните лекари го прекинуваат протестот, постигнат договор со Министерството за здравство

Матичните лекари го прекинуваат протестот – преку работни групи со Министерството ќе бараат решение на проблемите. Министерството за здравство заедно со Здружението на приватни лекари ќе...

Сали: Со грант од Јапонија ќе се набавува медицинска опрема за Инфективната клиника, КАРИЛ и ГОБ „8 Септември“

Министерот за здравство Беким Сали се сретнал со јапонскиот амбасадор Хиронори Савада. „Со јапонскиот амбасадор, неговата екселенција Хиронори Савада на денешната средба ја потврдивме досегашната одлична...

МЗ: Нема извршено секвенционирање на брис кај пациентот од Струга за утврдување на омикрон

Министерството за здравство (МЗ) ја информира јавноста дека досега, со секвенционирање на вирусот SarsCoV2, е детектиран сојот омикрон само кај еден пациент кој пред извесно време...