Ново задолжување од 6,5 милиони евра, СДСМ бара објаснување од Миноски

Недозволиво е Министерството за финансии во период на формирање на новата реформска Влада да продолжува со неконтролираното и нетранспаретно задолжување на граѓаните и идните генерации, се вели во соопштението