ОН: Гутереш подготвен да посредува на евентуален мировен самит за Украина, но со согласност на сите страни

Генералниот секретар на Обединетите Нации Антонио Гутереш е подготвен да посредува кога станува збор за одржување мировен самит за Украина, но само со согласност на сите...