Мицкоски од Кичево:Лага е дека Македонците и Албанците се мразеле меѓу себе,потребен ни е нов патриотизам на 21 век

-Оваа наша борба мора да биде заедничка, ова не е борба само на Македонците, или само на Албанците, ова е борба на народот против корумпираната власт....