Адеми: Прашање на ден е печатењето и дистрибуцијата на новите учебници

Министерот за понеделник најави нова средба со претставници на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) кој на првиот ден од новата учебна година испорача барање за покачување на платите на просветните работници. Адеми не сака да размислува на негативни сценарија и верува во постигнување на договор