Заев и Костовски ќе сведочат за „Монструм“

Предметот  „Монструм“, се врати на почеток, но само формално. Продолжи каде што застана, откако претходно се смени поротник, но во интерес на постапката и начелото за судење во разумен рок, одбраната се сложи да продолжи без повторно читање на обвинението и без повторно изведување докази.

СМС порака од Груевски во Монструм: „Шиптарките може дома да чуваат тенкови, а полицијата ништо не им може“

Со читање на транскрипти од смс пораки и друга комуникација поврзана со петкратното убиство кај Смилковско Езеро на 12 април 2012 година, денеска во Основниот кривичен...

Вештак во Монструм: Табличките на опел омегата се од друго возило

Претседателот на судечкиот совет Огнен Ставрев, на почетокот информира дека се уште нема одговор на барањето за екстрадиција на двајца од обвинетите, Алил Демири и Африм Исмаиловиќ кои се во бегство на Косово