Врховниот суд го ослободи Морина и го одби барањето за негова екстрадиција во Србија

Врховниот суд го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција дека не се  исполнети законските претпоставки за екстрадиција на  Томор Mорина...

Стефановиќ: Северна Македонија ќе го прекрши меѓународното право ако не го екстрадира Морина

Српскиот министер за внатрешни работи Небојша Стефановиќ рече дека доколку  Северна Македонија не  го екстрадира Тимор Морина, тоа ќе значи непочитување на меѓународното право. „Сите земји...