Денеска во Соборниот храм во Скопје заедничка литургија – Поглаварот Порфириј во Скопје со осум владици на СПЦ

По заедничката литургија во Србија, поглаварот на СПЦ Порфириј вчера попладнето пристигна во Скопје со делегација од осум владици. Денеска со поглаварот на МПЦ г.г. Стефан ќе...