Scientific Reports: Мразовите на третиот по големина „резервоар“ на мраз во светот Хималаите, се топат со исклучително голема брзина

Истражувањето покажало дека досега се изгубиле дури 40 %  од површината на хималајскиот ледник од што добар дел по 70-тите години од минатиот век Глобалното затоплување...