Нуредини: Од 1 јануари државните институции нема да набавуваат пластика за еднократна употреба

Министерот за животна средина и просторно планирање соопшти дека при наредната јавна набавка на Владата, пластичните шишиња ќе бидат заменети со стаклени и нема да се набавуваат пластични чаши, сламки, лажичиња и друг пластичен прибор

Случај ЈСП: За Чушков не е незаконски што фирмите се на иста адреса

Повеќе медиуми вчера објавија дека две штотуку формирани фирми Идкардс и Ит Плус смарт консалтинг минатиот месец добија два тендери од ЈСП во Скопје, вредни околу 200.000 евра, а седиштата им се на иста адреса