Претставен инвестицискиот пакет од 3,2 милијарди евра на ЕУ, за унапредување на одржливо поврзување во Западен Балкан

Денеска, Европската комисија објави значителен инвестициски пакет од 3,2 милијарди евра за поддршка на 21 проект од областа на транспорт, дигитализација, клима и енергетско поврзување во...