Слобода на печатот за 2021 година: Награди за новинарки од Кина и Палестина и за конзорциум за „Проектот Пегаз“

Кинеска новинарка која информира за коронавирусот во Вухан, конзорциум што откри светски скандал со шпионирање и храбра палестинска новинарка се добитници на овогодишната Награда за слобода...

Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот за прв пат е дел од доделувањето награди на „Go Global“

Дејан Павлески, директор на Агенцијата е еден од 15-те судии кои денеска ја вршат селекцијата на пријавените светски компании на Go Global Awards 2021 во организација на Мeѓународниот трговски совет...

„Налепница“ на Георги Унковски „налепи“ шест награди во Италија

Кратката комедија „Налепница“ („Sticker“) на режисерот Георги Унковски освои шест награди на премиерното издание на „Апулија фестивал“ за краткометражен филм во Италија. Македонскиот адут победи во...