„Квантас“ го планира најдолгиот непрекинат лет – од Сиднеј до Лондон што би траел 19 часа

Австралиската авиокомпанија „Квантас“ (Qantas) објави дека има намера, до крајот на 2025 година, да го спроведе најдолгиот непрекинат комерцијален лет – од Сиднеј до Лондон којшто...