Кримскиот лидер Аксјонов соопшти дека биле нападнати платформите за дупчење на нафта и гас на компанијата „Черноморнефтегаз“

Утрово украинските сили извршија напад на платформите за дупчење на компанијата за нафта и гас на Крим „Черноморнефтегаз“, изјави лидерот на Крим, Сергеј Аксјонов. Аксјонов на...