Филипче со поддршка на кампањата против рак на дојка: Нема пациент без најквалитетна терапија и можност за скрининг

Здружението „Борка-за секој нов ден“ денеска организираше настан „Race for the Cure – Напред розово“, во рамки на 13-тата кампања за борба против рак на дојка. На настанот присуствуваше...

Филипче: За првпат е воведена иновативна терапија против рак на дојка

Министерот за здравство истакна дека постојните мамографи се целосно сервисирани и во функција од средината на минатиот месец со што ќе се намали времето на чекање за потребниот преглед, а најави дека во тек е набавката на осум нови уреди