Од сценскиот настап инспириран од стиховите на Ацо Шопов

Сценско оживување на Шопов со уметниците Беговски: Волшебно духовно патување со стиховите на поетот

Стиховите на Ацо Шопов беа оживеани со синоќа во Народниот театар Штип со несекојдневен сценски настан. Овој сценко-музички полифоничен колаж насловен како „Молитви на моето тело“...