(Видео) И научно потврдено: Јануарската ерупција на вулканот во Тонга рангирана за рекордна атмосферска експлозија

Според податоците кои научниците ги споредиле, ерупцијата на вулканот во Тонга, која се случи во јануари оваа година, била најсилна во последните 140 години. Најголемата вулканска...