Џонсон на Балканот го испраќа „дипломатскиот тешкаш“,поранешниот шеф на Воениот комитет на НАТО, Сер Стјуарт Пич

На американската двојка врвни дипломати за Западен Балкан Габриел Ескобар и Метју Палмер, и се приклучува уште еден „тешкаш“  од дипломатско-воените кругови на Велика Британија, поранешниот...